Autoverzekering besparen

Wil jij geld besparen op de autoverzekering? Je bent verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren dus hier kun je helaas niet op besparen. Besparen op de autoverzekering kun je doen door de prijzen te vergelijken. Via een prijsvergelijker weet je in een paar minuten bij welke verzekeraar het goedkoopste is. Overstappen is ook niet heel moeilijk. Je vult je gegevens in en de hele overstap wordt voor jou geregeld. Op deze manier kun je eenvoudig een paar honderd euro besparen (zie autoverzekering berekenen).

Helaas kan je nooit voorkomen dat je schade krijgt. Bij een autoschade kan je de afweging maken om het zelf te betalen. Als het om een kleine schade gaat loont dit. Je premie stijgt niet en je bouwt weer schadevrije jaren op. Informeer hiernaar bij je autoverzekering als je schade hebt opgelopen. Informeer ook eens over een no-claim beschermer. Hiermee zal de premie niet direct stijgen als je een schade hebt opgelopen. Je kan 1 schade per jaar verhalen zonder dat je premie stijgt. Je betaalt wel een paar tientjes extra voor de no-claim beschermer.

Het is wel zo dat als je naar een andere verzekeraar gaat de premie flink omhoog kan gaan. Bij de nieuwe verzekeraar wordt de schade die je geclaimd hebt wel meegenomen in de berekening. Hou hier rekening mee als je een schade gaat claimen en je van plan bent om over een paar jaar over te stappen.Leave a Reply