Benzine besparen

Benzine tanken en besparenVandaag stond het weer eens in de telegraaf. De benzineprijs blijft hoog. Nu is de euro de boosdoener. Doordat de euro laag ten opzichte van de Dollar staat blijft olie duur omdat olie in Dollars gaat en niet in euro’s (idee?). Vandaar dat ik heb besloten om nog maar eens terug te komen op benzine besparen. Benzine besparen gaat natuurlijk het makkelijkste als je gewoon niet auto rijd. Denk eens na of je je auto werkelijk nodig hebt of dat je hem voor het gemak gebruikt. Als dit laatste geval voor jou geld dan moet je er stevig over nadenken of je niet je auto weg moet doen. Als je dicht bij je werk woont of met het ov kan dan is dat vaak goedkoper. Een auto kost niet alleen benzine maar ook onderhoud en belasting en verzekeringen.

Als je je auto niet weg kan doen dan is het zaak dat je hem zo vaak mogelijk laat staan. Een fiets is een must om geld te besparen op je auto dus koop een fiets die je fijn vind en waar je graag op weggaat. Zet je fiets op een makkelijke plaats zodat je je fiets ook makkelijker pakt dan de auto. Zo voorkom je dat je de verleiding van het gaspedaal hebt. Je auto wat verderop parkeren helpt hier ook bij. Het gaat allemaal om keuzes die je voor jezelf moeilijker en makkelijker maakt.

Je kan ook veel geld besparen met overstappen op een andere autoverzekering. Zo bespaar je al snel honderden euro’s per jaar. Overstappen is ook niet moeilijk.

Autoverzekering vergelijken

Als je nog tips hebt om zuiniger te rijden of geld te besparen op je autokosten praat dan mee hieronder! Alle tips zijn uiteraard welkom.One Response to “Benzine besparen”

  1. BiG_G zegt:

    Ach, gewoon overstappen op waterstof…
    Of motorrijden. Dan bespaar je op je benzinekosten, en op je wegenbelasting.

Leave a Reply