Besparen met Azijn

Er zijn vele eigenschappen van azijn die een duur middel overbodig maken. Azijn is voor gemiddeld een een halve euro per liter te koop bij elke supermarkt en kan je leven een stuk goedkoper maken als je de zure stank voor lief neemt. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk toepassingen te vinden die je met azijn net zo makkelijk kan doen.

Azijn door je eten

Azijn kan een lekkere smaakmaker zijn bij de stamppot of bij het maken van een zure of zoetzure saus. Recepten zijn er legio die met azijn een goedkope maaltijd mogelijk maken. Kijk bijvoorbeeld eens rond op smulweb.nl of een andere kookwebsite.

Koffiepadapparaat/Waterkoker ontkalken

Er zijn dure (in verhouding) producten te koop om je waterkoker en koffiepad apparaat mee te ontkalken terwijl het net zo makkelijk met azijn kan. De losse onderdelen leg je in een bak van de koffiezetter en daarna voeg je een deel azijn en 3 delen water toe. Bij de waterkoker doe je een kwart azijn in de waterkoker en de rest met water. Daarna laten koken en je waterkoker is ontkalkt met azijn.

Onkruid/groene aanslag bestrijding met azijn

Je hoeft geen dure onkruidbestrijder te kopen als je azijn gebruikt om onkruid te verdelgen. Je neemt azijn in een spuitbus en spuit pure azijn op het onkruid. Na een paar dagen is het onkruid dood. Ook groene aanslag kan je op deze manier oplossen.

 



Leave a Reply