Besparen op je vakantie

Pak een last minute

Last minutes geven het voordeel dat je bestemming een verassing blijft tot het laatste moment en dat je veel geld kan besparen op de boeking van je reis. Prijzen dalen naarmate de datum dichterbij komt waarin de vakantie plaats kan vinden. Koopjes zijn dan vaak gevonden via internet. Ga eens vergelijken en zie dat het echt uitmaakt.

Regel vooraf uitjes

Om niet tegen onaangename verassingen aan te lopen als je op vakantie bent kan je het beste uitjes alvast thuis uitzoeken en regelen. Dit scheelt je veel benzinekosten als je nog moet zoeken naar het adres waar je terecht moet en je kan via internet vaak ook korting krijgen als je kaartjes van tevoren koopt. Je bespaart hiermee soms meerdere tientjes per uitje.

Bepaal je budget voor de vakantie

Voordat je op vakantie gaat kan je het beste je budget per dag bepalen zodat je jezelf goed in de gaten kan houden qua kosten. Het gebeurt mensen vaak genoeg dat ze met een lege bankrekening thuis komen omdat ze te veel hebben uitgegeven op de mooie vakantie. Zo eindigt je vakantie met een kater. Om dit te voorkomen stel je eerst vast wat je totaal kan missen voor op vakantie. Daarna ga je kijken welke dagen je wat meer moet uitgeven dan andere dagen. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Internet op je mobiel uitschakelen

Als je in het buitenland bent dan gelden er zeer hoge tarieven voor internetgebruik. Je wordt tegenwoordig wel geïnformeerd als je kosten de pan uit rijzen maar voorkomen is beter dan genezen dus kan je het beste internet op je mobiel uitschakelen. Kijk bij bijvoorbeeld de McDonalds onderweg of je even kan internetten met de wifi die op bijna elke recente smartphone aanwezig is. Dit is gratis en scheelt je een hoop kosten achteraf.2 Responses to “Besparen op je vakantie”

  1. Elisabeth Fikkert op Facebook zegt:

    Gelukkig hoef ik niet te besparen op mijn vacantie, ik kom nergens.

  2. Elisabeth Fikkert op Facebook zegt:

    Dankzij de financieen.

Leave a Reply