Besparen op je verwarming

De verwarming van je huis is iets waar je makkelijk op kan besparen en waar je veel minder kosten naderhand hebt als je consequent hiermee omgaat. Houdt je aan de onderstaande besparingstips om op je verwarming te besparen (vooral met de winter voor de deur).

Temperatuur niet al te hoog zetten

De gemakkelijkste besparing kan je halen door de verwarming standaard niet al te hoog te zetten. 20 tot 21 graden is meestal comfortabel en geeft minder kosten dan hoger zetten.

Kleedjes overal

Als je vrouw een koukleum is (mijne wel) dan doe je er goed aan om overal kleden te hebben liggen. Ze kosten meestal een habbekrats bij de Ikea of Action maar besparen je een paar graden op de thermostaat. Zorg dat ze overal liggen en dat je extra hebt voor de koude avonden.

Gordijnen sluiten

Sluit je gordijnen als thuis bent en het donker is. Dit houd de kou buiten en de warmte binnen. Het is een open deur maar veel mensen zijn geneigd om dit pas te doen als ze gaan slapen. Dan heeft het natuurlijk totaal geen nut meer.

Deuren sluiten

Sluit alle deuren. Een veer op deuren die kou doorlaten is heel handig en kost je eenmalig iets bij de bouwmarkt. Daarnaast raad ik aan om onder alle deuren die er toe doen tochtstrips aan te brengen. Dit scheelt heel veel kou die onder de deur door komt.

CV Buizen isoleren etc

Als je weinig geld hebt kan je zelf je cv buizen isoleren. Dit scheelt heel veel warmteverlies bij het stoken. Je kan ook van de gemeente vaak een subsidie aanvragen om je spouwmuur te isoleren en de kruipruimtes. Kost heel weinig en levert heel veel besparing op. Ook heel makkelijk is isolatie achter je radiatoren aan te brengen. Radiatorfolie is in elke bouwmarkt te koop voor een prikkie en levert veel rendement op.

 Leave a Reply