Besparen op kinderkleding

Besparen op kinderkledingHoe je het ook stelt. Kinderen groeien. Dat is een probleem voor veel ouders omdat kleding dus te klein word en schoenen ook. Hoe kan je er nou voor zorgen dat je toch bespaart en dat je kinderen er goed bijlopen. Een aantal tips om te besparen op kinderkleding.

Koop sokken altijd in dezelfde kleur

Mijn probleem is dat ik vaak 1 van mijn paar sokken kwijtraak. Het zal niet anders gaan bij kinderen dus koop gewoon altijd dezelfde kleur (zwart) zodat je geen problemen hebt met het vinden van sokken (deze tip werkt beter bij jongens heb ik het gevoel :D)

Maak zelf kleding

Zelf kleding maken kan een leuke bezigheid zijn en ook kostenbesparend. Koop goedkoop op de markt stof en laat je creativiteit de loop. Kijk eens op naaipatronen.nl voor een goed naaipatroon en maak moderne kleding zelf. Heeft je kind gelijk iets wat andere kinderen niet hebben.

Koop een maat te groot

Hoewel het amper opvalt is een maat te groot kopen handig. Dit scheelt natuurlijk omdat je kinderen dezelfde kleding voor een langere tijd aankunnen doen. Maak er dus een gewoonte van om een maatje te groot te kopen.

Wees niet bang voor 2e hands kleding

In de kringloopwinkel bulkt het van de kinderkleding. Voor veel mensen is het een eindpunt van alle kleding van kinderen omdat het gemakkelijk is om naartoe te brengen. Een speurneus kan bij een kringloop veel juweeltjes er uit halen en je kinderen lopen in merkkleding over straat!

Koop alleen in de uitverkoop

Open deur maar koop absoluut alleen kinderkleding in de uitverkoop of in het seizoen. Dit scheelt al heel veel geld. Ga dus ook niet de stad in voor kleding als je weet dat het niet de tijd is voor koopjes. Als dit laatste wel doet vraag je er om om te veel uit te geven aan kleding en doe je een aanslag op je budget.Leave a Reply