Besparen op kinderopvang

Het eerste wat je moet doen als je kinderopvang nodig hebt is kijken naar wat voor toeslag je krijgt en hoeveel. Als je die kinderopvangtoeslag aan wil vragen moet je beiden werken of als je alleenstaand bent werken. Heel soms krijg je met een uitkering ook toeslag maar dan moet het UWV of gemeente meebetalen aan de kinderopvang.

Je kan het alleen aanvragen voor erkende instellingen zoals een dagopvang, buitenschoolse opvang of als je naar een gastouder gaat die formeel zo bekend staat. Dus je familie of kennissen vallen niet onder de kinderopvangtoeslag.

Je kan de kinderopvangtoeslag bij de belastingdienst aanvragen. Je kan ook op de website van de belastingdienst een proefberekening maken.

Kinderopvangtoeslag berekenen


One Response to “Besparen op kinderopvang”

  1. Natalija zegt:

    Dat is mooi, maar ik heb ook wel eens gezien dat een kar vol keneirdn buiten de winkel stond terwijl begeleidster boodschappen deed. Dus misschien niet in dit specifieke geval, maar het gebeurd wel.Aan de andere kant zag ik laatst op de markt een kar vol met nog een buggy en 2 kinderwagens, met dus 4 begeleidsters bij de groente en fruitkraam. Ik zou daar dan een educatief leer en proef moment van maken, dat deden ze niet, gewoon fruit kopen, meer niet. Maar ze waren er tenminste en ze bleven bij de keneirdn.(zoals altijd: de goede niet te na!!)

Leave a Reply