Besparen op TL-verlichting

Je kan thuis en op kantoor veel besparen op de verlichting. Met onze tips kun je veel energie besparen.

Bij kantoorverlichting is het vaak zo dat er heel veel van is en vaak ook overbodig aanstaat. Je zal je baas haast moeten overtuigen om hierop te gaan besparen. Het is ook vaak veel prettiger om te werken in natuurlijk licht. Voornamelijk als je achter de computer werkt.

In veel gevallen kan de helft van de verlichting op kantoor uitgeschakeld worden. Je kan de tl buizen een kwart slag draaien. De buis zit dan niet meer in de fitting en gaat dus niet meer aan. De tl buizen kunnen ook vervangen worden door een energiezuinige variant. Op kantoor kan dit jaarlijks duizenden euro’s besparen. De grote besparing komt omdat op kantoor veel verlichting gebruikt wordt. De investering heb je dus zo terugverdient.

Wist je dat je honderden euro’s per huishouden kan besparen met overstappen op een andere energieleverancier. Je kan eenvoudig de energieprijs vergelijken en overstappen in een half uurtje tijd. Op kantoor kun je dus nog meer geld besparen door over te stappen op een andere energieleverancier.Leave a Reply