Besparen op vakantie

Het is weer zover. De vakanties staan voor de deur. Vakantiegeld is deze maand net gestort en wat zie je? Bijna een kwart van alle nederlanders gebruikt het vakantiegeld om schulden te betalen. Zo blijft er weinig over voor vakantie. Wat moet je als je weinig geld hebt en toch een vakantie wil hebben. In dit artikel geef ik een aantal ideeën voor een goedkope vakantie.

Ga op vakantie in eigen land

Als je in Nederland blijft scheelt het zoiezo al geld. Je hoeft minder te betalen aan benzine/diesel en je weet ook alles te vinden. Nederland heeft veel plekken waar je een leuke vakantie kan hebben met of zonder kinderen. Goedkoop kamperen doe je bij een boer. Kijk op kamperen-bij-de-boer.com voor meer informatie. Je bent er gemiddeld 10 euro kwijt voor een nacht. Vergelijk dat eens met een normale camping. Meestal is de service uitstekend en zijn ze goed gelegen.

Neem veel eten en drinken mee

Als je op vakantie gaat dan is het heel verleidelijk om wat te gaan eten bij een snackbar of restaurant. Dit kan behoorlijk in de papieren lopen. Als je weinig hebt te besteden neem dan gewoon eten mee wat makkelijk en lekker is. Bespaar hierop en je kan nog een leuk uitje plannen. Neem voldoende drinken en eten mee op daguitjes. Kinderen missen hierdoor niets!

Bepaal een budget voor je vakantie

De beste tip. Stel van tevoren een budget samen waarvan je je vakantie van gaat vieren. Het gebeurt vaak genoeg dat mensen een fris gevoel hebben na de vakantie maar een kater krijgen van hun negatieve banksaldo. Wees dus goed voorbereid en stel een dagbudget samen en een vakantiebudget. Zo ga je niet de mist in met de kosten.

 2 Responses to “Besparen op vakantie”

  1. eva zegt:

    Je vakantiegeld is ontoereikend, omdat de belastingdienst zoveel daarvan inpikt. Eigenlijk zou het vakantiegeld onbelast moeten zijn. Dan zouden veel meer mensen op vakantie kunnen gaan. Nu moet je er jaren geld voor opzij leggen. Zou een politieke partij daarvoor kunnen pleiten. Die krijgt mijn stem. Zo belangrijk vind ik dit punt. Ik erger me al jaren hierover.

  2. eva zegt:

    Vakantie is een recht voor iedereen

Leave a Reply