Betaal automatisch met incasso

Het blijft voor sommige mensen een heet hangijzer. Je wil controle over je eigen geld en je vind het niet een fijne gedachte dat een bedrijf automatisch van je rekening kan afschrijven. Echter heeft automatische incasso vele voordelen die je misloopt als je met een acceptgiro betaalt.

Je moet vooral rekening houden met het feit dat je met incasso altijd op tijd betaalt. Dit voorkomt dat als je een keer een betaling mist je incasso kosten krijgt. Dit is vaak een groot bedrag van hetgene wat je verschuldigd bent. Incasso is een simpele manier om deze kosten te voorkomen.

Je bent minder tijd aan betalingen doen kwijt. Je hoeft in principe nooit naar je rekeningen meer om te kijken. Natuurlijk moet je wel van tijd tot tijd een check doen of het allemaal wel goed gaat (bedrijven maken ook fouten). Het is slim om dit 1 keer per maand allemaal na te gaan. Zo houd je overzicht en kan je ook nog een onterechte incasso terugdraaien. (de termijn hiervoor is 51 dagen).

De laatste reden is dat bedrijven je korting geven (of tenminste geen toeslag) als je betaalt met automatische incasso. Bedrijven mogen kosten in rekening brengen als je met acceptgiro betaalt. Dit voorkom je als je met een automatische incasso betaalt.

Regel dus nu dat je bij al je relaties automatisch betaalt en geniet van je overgebleven vrije tijd.Leave a Reply