Minder bijtelling door accessoires

Besparen door accessoires toe te voegen

Als je bijtelling moet betalen voor je auto omdat je hem op de zaak rijd is het noodzakelijk dat je de catalogusprijs van de auto zo laag mogelijk houd. Dit doe je door eerst een volledig kale auto te kopen en er nadat het kenteken er op is gezet accessoires op te zetten.

De staatssecretaris heeft in 2004 een besluit genomen dat accessoires die na kentekening van de auto op de auto worden gezet niet meetellen voor de bijtelling. Dit kan behoorlijk schelen als je een leaserijder bent of als je een auto van de zaak rijd.

Als je dus een leaseauto besteld of een nieuwe auto koopt dan kan je fiks besparen door de accessoires later toe te voegen. Je kan het op een akkoordje gooien met de dealer want in deze tijd is het toch al moeilijk om nieuwe auto’s te verkopen. De dealer zal dus gewillig zijn als je met dit voorstel komt om accessoires te laten inbouwen nadat de nieuwe auto op kenteken staat.

Vrijstellingen op accessoires

Er zijn een aantal accessoires was vrijgesteld van bijtelling als je die kocht  met de auto. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld veiligheidsmaatregelen. Dit is sinds 2005 niet meer zo en je moet nu over alle toegevoegde accessoires bijtelling betalen tenzij je het toevoegt nadat er een kenteken op de auto is gezet. Een overweging waard!
include ‘autobutton.php’;
?>Leave a Reply