Blijf nieuwe klant en profiteer

Blijf een nieuwe klant en profiteer van alle voordelenCollega’s van mij vragen me geregeld hoe je nou het beste geld kan besparen op je vaste lasten. Het is natuurlijk eigenlijk heel simpel. Zorg altijd dat je nieuwe klant bent. Nieuwe klanten worden vaak binnengehaald met kortingen, cashbacks of leuke kado’s. Help jezelf dus en blijf elk jaar nieuwe klant.

Wettelijk geregeld

In 2012 gaat er een nieuwe wet in die zegt dat een bedrijf nog maar maximaal 1 keer een jaarcontract mag doen. Daarna moet het contract veranderen in een contract voor onbepaalde tijd. Een voorbeeld:

Je sluit in januari 2012 een nieuw energiecontract af bij een leverancier. Zij mogen je dan voor een jaar vasthouden. Na dat jaar kan je opzeggen en kan je er op elk moment vanaf (soms met een maand opzegtermijn). Dit gaat gelden voor alle contracten.

Hoe blijf je nieuwe klant (zelfs bij dezelfde leverancier)

Een voorbeeld is door het contract over te zetten op je partner. Dit werkt bij de meeste verzekeraars en energiebedrijven feilloos. Je partner is dan de nieuwe klant en het voordeel is vaak niet mis. Het jaar daarop zeg je het contract op van je partner en zet je het weer op je eigen naam. Ook kan je elk jaar je contract weer bekijken en zien of je ergens anders beter uit bent. Doe dit vooral met je verzekeringen en energie. Een aantal prijsvergelijkers op een rij.

Autoverzekering vergelijken

Energieprijs vergelijken

Internet, TV en telefonie vergelijkLeave a Reply