Bouw een buffer op

Als je niet veel geld hebt en je wasmachine gaat kapot dan ben je snel aangewezen op vrienden of familie om je te helpen. Dit kan je voorkomen door eens na te gaan denken over een financiële buffer. Een financiële buffer helpt je in barre tijden als even alle tegenzit. Je kent het wel. Je wasmachine begeeft het, je droger een week later en de brief van het RDW voor de apk van je auto valt ook nog eens door de bus.

Een financiële buffer geeft je in zo’n situatie rust omdat je weet dat je het kan betalen. Je kan natuurlijk ook een lening afsluiten hiervoor maar daar betaal je heel veel rente over en ik raad dit dus ook zeker niet aan!

Uiteindelijk ben je dus goedkoper uit als je niets leent en gebruik maakt van een buffer. Als je maar net kan rondkomen van je inkomen dan kun je twee dingen doen. Of je gaat ervoor zorgen dat je inkomen omhoog gaat. Dit kun je doen door ervoor te zorgen dat je meer uren werkt. Ga eens praten met je baas over de mogelijkheden om meer uren te maken.

Je kan ook gaan bezuinigen om ervoor te zorgen dat je een buffer kan opbouwen. Je kan eenvoudig besparen door alle diensten zoals de autoverzekering, energiecontract, tv, internet en telefonie bij de goedkoopste aanbieder af te sluiten. Overstappen is zo gedaan en je bespaart al snel een paar honderd euro voor ieder product waarmee je gaat overstappen. Als je echt meer geld per maand nodig hebt dan is meer inkomen uiteindelijk de beste weg.Leave a Reply