Dubbele verzekering

Geld weggooien is een veel uitgeoefende sport in de wereld van verzekeringen. Als je namelijk dubbel bent verzekerd heb je niets aan de tweede verzekering bij schadeverzekeringen.

Als het om een overlijdensverzekering gaat of uitvaartverzekering geld deze regel niet. Deze keren gewoon het verzekerde bedrag uit als de verzekerde gebeurtenis gebeurt.

Hoe kom ik er achter dat ik dubbel verzekerd ben?

Eigenlijk is het heel simpel om er achter te komen of je een dubbele verzekering hebt lopen. Als je al je verzekeringen bij 1 aanbieder onderbrengt dan is het meestal niet mogelijk om dubbel verzekerd te zijn. Sommige verzekeringen hebben dan wel raakvlakken maar vullen elkaar dan meestal aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opstalverzekering voor je huis en een inboedelverzekering voor de spullen in je huis. Ze hebben raakvlakken maar vullen elkaar aan als je huis afbrand.

Een andere optie om er achter te komen dat je dubbel bent verzekerd is al je polissen te pakken en te kijken naar de dekkingen. Het komt regelmatig voor dat iemand bij de ene aanbieder een module in een verzekering heeft die ook al bij een andere verzekeraar loopt. Gelukkig is er als je hier tegenaan loopt wel de optie om dan de overbodige verzekering na een maand al te laten vervallen. Doe het ook direct als je het ontdekt.

Als je geen zin hebt om alles uit te zoeken dan kan je naar een tussenpersoon gaan met al je polissen. De tussenpersoon kan dan uitzoeken voor je wat er dubbel loopt en wat er goedkoper kan. Wel zal je dan je verzekeringen via de tussenpersoon moeten laten lopen. Dit heeft gevolgen voor je premie omdat de tussenpersoon ook betaalt moet worden.

 Leave a Reply