Eten bewaren is beter dan weggooien!

Door eten weg te gooien gooi je ook letterlijk het geld je huis uit en in de afvalbak. Dit kan je voorkomen door goed je eten te bewaren. Een aantal handige tips voor het bewaren van eten:

  • Bewaar Bananen nooit in de koelkast
  • Maizena, custard en bloem blijven veel langer goed in de diepvrieskist
  • Bewaar broccoli altijd in de koelkast in een plastic zak
  • Maak van oud brood als het niet meer lekker is paneermeel voor de gehaktbal bijvoorbeeld
  • Bewaar brood in de vriezer en haal er elke keer een paar sneetjes af. Zo blijft je brood vers.
  • Draai eieren van tijd tot tijd en bewaar ze altijd in de koelkast
  • Hang komkommers op. Dan blijven ze langer goed
  • Bijna alle kruiden kan je invriezen
  • Paprika kan in de diepvries vele weken nog goed bewaart worden. Wel even in een plastic zakje
  • Bewaar peren nooit bij ander fruit.
  • Doe sla omgekeerd in een kommetje water en zet het in de koelkast. Zo blijft het een week goed
  • Als suiker hard is geworden kan je er een boterham bij leggen in een gesloten bus. De volgende dag is de suiker weer bruikbaar
  • Witlof kan je in een papieren zak in de koelkast bewaren. Het blijft dan ongeveer een week goed.
Als jij nog tips hebt deel ze dan hieronder.


Leave a Reply