Kom goedkoop aan spullen op een faillissementsveiling

Ben jij op zoek naar een normaal duur apparaat of een designmeubel? Kijk dan eens bij een veiling. Er zijn op internet diverse sites te vinden waar je voor een fractie van het normale bedrag gebruikte spullen kan kopen die bij bedrijven eerst in gebruik waren. Het aanbod is heel divers. Je kan tuinstoelen kopen tot laptops maar ook zwaarder materiaal zoals een heftruck of een auto. Het is natuurlijk de sport om andere bieders te slim af te zijn en ook nog een leuke prijs te betalen.

Sinds veilingen op internet staan is het allemaal wel wat moeilijker geworden om een leuke deal te sluiten. Dit omdat natuurlijk heel Nederland mee kan bieden op een kavel. Daarentegen heb je wel meer keus uit de veilingen waar je aan meedoet en dat vergroot je kansen dan weer.

Door de crisis zijn er veel winkels en bedrijven failliet gegaan. Dat is natuurlijk heel spijtig voor de eigenaren maar je bied ze hulp daar de oude spullen die binnen het bedrijf gebruikt werden te kopen. Dit gaat namelijk weer van hun schulden af. het loont dus zeker de moeite om eens rond te gaan kijken bij de internetveilingen van veilinghuizen.

Een aantal sites op een rij waar je kan bieden zijn:

Meestal moet je je registreren voordat je kan bieden. Dit is ook niet zo gek aangezien je meedoet met een echte veiling. Bedenk dan ook voordat je bied dat het bod bindend is en dat je niet meer terug kan. Naast het bod wat je gedaan hebt moet je ook nog kosten betalen voor de veiling. Dit is afhankelijk van de veiling maar let hier van te voren wel op.
Natuurlijk kan je ook geld verdienen aan de spullen die je koopt via een veiling. Alleen moet je dan wel feeling hebben voor hetgeen je door kan verkopen. Het is mogelijk om er leuk mee verdienen als je thuis bent in de handel.


Leave a Reply