Geld verdienen met een website

De beste manier om geld te verdienen met een website is het plaatsen van advertenties.
Advertentiemateriaal –dat ook geld oplevert – kun je gemakkelijk verkrijgen door je aan te melden bij een affiliate-programma (een soort bemiddelingsbureau). Affiliate wil eigenlijk niets anders zeggen dan het promoten van andermans producten. Deze affiliate-programma’s zijn bedrijven waar een groot aantal adverteerders bij zijn aangesloten, waardoor je veel keuze hebt uit promotiemateriaal dat aansluit bij de bezoekers die op jouw site komen.

Hier even een klein voorbeeldje, je hebt een website over vakantie’s, en je hebt een artikel geschreven over het reizen door Marokko en jouw ervaring met het land. Dan plaatst je onder dit artikel of op je site een advertentie voor goedkope vliegvakanties naar oa. Marokko. Wanneer een van jouw bezoekers via deze advertentie een vakantie boekt, dan krijgt je een percentage van de omzet. En zo verdient je dus geld met jouw website.
Deze affiliate-programma’s registreren vervolgens nauwkeurig hoeveel er op advertenties op jouw site geklikt is en wat je verdiend hebt. Ook kunt je op jouw eigen pagina bij het affiliate-programma bekijken hoeveel kliks en verkopen er geweest zijn per dag, en hoeveel je met jouw website hebt verdiend.

Veel adverteerders zijn maar bij één affiliate programma aangesloten. Dus door je bij minimaal 2 affiliate programma’s aan te melden heb je voldoende keus uit promotiemateriaal. Aanmelden kost niets en verplicht je ook tot niets.

Een lijst met affiliate programma’s:

  • M4N
  • Daisycon
  • TradeTracker
  • Zanox


One Response to “Geld verdienen met een website”

  1. eva zegt:

    In de praktijk valt het niet mee om met affiliate-pogramma’s te verdienen, maar ik vind dit toch en goede tip om een artikel te schrijven en daar een relevante advertentie te plaatsen

Leave a Reply