Dure middelen zijn niet nodig bij ziekte!

Koop geen dure geneesmiddelenDe Kruitvat, Trekpleister en Etos varen er wel bij. Als we hoesten kopen we hoestdrank. Als we keelpijn hebben gaan we strepsils halen en als we last hebben van likdoorns halen we pleisters. Allemaal middelen om ons geld uit de zak te kloppen als we op ons kwetsbaarst zijn. Er zijn best wel veel alternatieven voor deze dure middelen die helemaal niets kosten of vele malen goedkoper zijn dan de middelen die je koopt bij de drogist. We behandelen de meest voorkomende situaties die je ook kan oplossen met een goedkoop alternatief.

Keelpijn

Als je keelpijn hebt is er een heel goedkoop middel om dit snel op te lossen en je weer op de been te krijgen. Maak een theedoek nat en bind deze door een sjaal er overheen te doen om je keel heen. Vervolgens ga je slapen. Als je wakker word is de keelpijn minder of helemaal weg.

Hoesten

Hoesten kan heel vervelend zijn. Je wilt graag dat het snel over is. Het volgende goedkope recept helpt. Als je last hebt van een kriebelhoest doe dan een paar lepels huishoudstroop en een halve eetlepel zwarte peper in een kopje. Goed roeren en af en toe een flinke theelepel nemen.

Brandend maagzuur

Brandend maagzuur is door melk te drinken of een augurk te eten snel weer over. Je hoeft niet het dure gaviscon of andere dure middelen te kopen dan. Probeer het! Werkt echt!

Verkoudheid

Verkoudheid is niet op te lossen. Veel middelen beweren dat ze het op lossen maar dat kan niet. Er bestaat geen medicijn tegen de gewone verkoudheid. Je kan de symptomen wel bestrijden. Als je holtes allemaal vol zitten probeer dan te stomen met kamillethee en drink ook kamillethee om de paar uur. Je holtes zullen vrijer worden. Voor de rest moet je het uitzieken helaas.

Kamille is niet alleen lekker maar ook zeer goed voor de mens. Als je een tuin hebt kweek dan wat kamille en je hebt altijd een medicijn bij de hand! Kijk ook eens of je kan overstappen naar een goedkoper merk voor de standaard medicijnen zoals paracetamol. Zo heb je van dit middel huismerk grootverpakkingen die aanzienlijk goedkoper zijn.Leave a Reply