Goedkoop met zeep en shampoo

Zeep kan je natuurlijk kopen in een handpompje maar als je zeep gebruikt die een blok vormt dan kan je met de kleine stukjes nog een goede besparing maken op de kosten die je anders maakt voor handzeep. Wanneer je een klein stukje zeep overhoud stop hem dan in een handpompje. Als het pompje redelijk vol is dan kan je er water aan toevoegen. Na een paar dagen is het vloeibaar en kan je deze zeep gebruiken net als vloeibare zeep. Zonder kosten te hebben gemaakt en zonder dat je het kleine zeepje weg hoeft te gooien.

Vergeet niet te schudden als je water toegevoegd hebt aan de restanten zeepjes. Anders lost de zeep niet op in het water!

Shampoo besparing

Als je shampoo bijna leeg is kan je ook de rest er nog uithalen. Je doet als de shampoofles leeg is water er bij en dan kan je ook het laatste restje makkelijk gebruiken voor een wasbeurt voor je haar. Zo heb je je haar gewassen met de shampoo die anders weggegooit zou worden. Scheelt toch weer een slok op een fles shampoo. Je kan natuurlijk ook je eigen shampoo maken.Hoe dit moet vind je op de pagina nadat je op de knop geklikt hebt hieronder.

Zelf shampoo maken


Leave a Reply