Goedkoper bellen zonder jaarcontract

Vaak krijg ik van collega’s de vraag of ze ook goedkoper kunnen bellen zonder dat ze vast zitten aan een langlopend contract. Dit is op het moment zijn er meerdere telecom providers in Nederland die dit deze mogelijkheid hebben.

Ben.nl, hollandsnieuwe en Simyo bieden maandcontracten i.p.v. jaarcontracten aan in Nederland

Je kan bij bovenstaande telecom providers per maand opzeggen en dat heeft als voordeel dat je niet jarenlang aan dezelfde aanbieder vast zit. Deze providers maken allemaal gebruik van het netwerk van de grote jongens. Je hoeft je dus niet zorgen te maken over een minder goede bereikbaarheid. Waar je wel rekening mee moet houden is dat Ben het netwerk van T-mobile gebruikt. Dit kan in buitengebieden leiden tot minder bereik van je telefoon. In tegenstelling tot wat de media zeggen is het netwerk echter wel beter dan er gedacht word. Ik woon zelf in een buitengebied en heb gewoon normale dekking.

Als je wilt overstappen hou dan wel rekening met je huidige telefooncontract. Loopt je contract binnenkort af? Dan is het zeker de moeite waard om deze leveranciers in overweging te nemen. Overstappen is ook niet moeilijk en met nummerbehoud hoef je geen nieuw telefoonnummer te nemen. Je blijft altijd bereikbaar en je zal niet afgesloten worden als je hiervoor kiest. Het is voor de telecomproviders verplicht om mee te werken met nummerbehoud.Leave a Reply