Incassokosten, onnodige kosten

Wat je moet doen als je in de bijstand zit is zoiezo er voor zorgen dat je altijd je rekeningen op tijd betaald. Of het nou energie of de huur is of iets wat je besteld of een boete. Op tijd betalen scheelt enorm veel geld omdat je incassokosten voorkomt of erger. Het is verleidelijk om een rekening uit te stellen maar je komt bedrogen uit. Je moet hem alsnog betalen en soms dus met de kosten die een incassoburo maakt om het geld op jou te verhalen.

Vervelende situaties kunnen voorkomen worden door voor je vaste kosten altijd een automatisch incasso af te geven. Dit kan tegenwoordig meestal mondeling gedaan worden en als je toch niet eens bent met een incasso dan kan je tot 51 dagen na de incasso alsnog de boel laten storneren. Deze regels zijn onlangs versoepeld. Voor een stornering bij de bank hoef je niet een reden op te geven. Dit is wettelijk zo geregeld. Zo krijg je je geld altijd terug als er iets onterecht word afgeschreven.

Het word nog een stukje erger als je een boete niet op tijd betaald. Boetes kan je beter direct overmaken want een herrinnering levert de staat direct al dikke rente op en jou een lager banksaldo. Het is natuurlijk het allerhandigst om gewoon geen boetes te krijgen maar dat wist je zelf ook wel.

Mocht je toch een incassoburo achter je aan hebben. Kijk dan kritisch naar de kosten die ze in rekening brengen voor de incassokosten. Dit kan namelijk onredelijk zijn en dan kan je in beroep. Bel in zo’n geval eerst met het incassoburo en vraag wat de reden is voor de hoge kosten. Vraag daarna schriftelijk beroep aan bij het incassoburo. Geef aan dat je het niet eens bent met de kosten omdat ze onevenredig hoog zijn.One Response to “Incassokosten, onnodige kosten”

  1. Elisabeth zegt:

    Zal ik eens wat zeggen? Mijn schuldhulpverlening weigert mijn rekeningen te betalen. Ook weigeren ze de rekening van de rechtbank te betalen, voor een bewindvoerder, zelf heb ik hier geen rooie cent, mijn geld gaat naar Zwolle, schuldhulpverlening. Ik moet het allemaal zelf betalen, van geld wat naar hun gaat

Leave a Reply