Internet vergelijken

Gegarandeerd de laagste prijs
Gratis overstaphulp

Tegenwoordig heeft iedereen wel een internetverbinding. Er zitten grote verschillen tussen de internetproviders en de gebruikte technieken. Je kan namelijk gebruik maken van ADSL, Kabel of Glasvezel. Wij maken afspraken met de internetproviders. Hierdoor zul je in de prijsvergelijker scherpere aanbiedingen tegenkomen dan wanneer je direct contact opneemt met de providers.
Voor het afnemen van een Glasvezelabonnement zal je huis aan het glasvezelnetwerk aangesloten moeten zijn. Als dit zo is dan weet je dat wel. Dit is voornamelijk bij nieuwbouw wijken. De prijsvergelijker houd rekening met de beschikbaarheid van glasvezel. Als glasvezel ij jou niet beschikbaar is dan zullen deze abonnementen niet zichtbaar zijn.

Er zijn verschillen tussen kabel en ADSL verbindingen. Bij ADSL wordt is de woning direct aangesloten op de verdeelkast in de straat. Je hoeft de verbinding niet te delen waardoor de snelheid altijd hetzelfde zal zijn. Bij kabel verbindingen is de computer in een ring aangesloten. Je deelt de kabel dus met de rest uit de straat. Als veel huizen tegelijk gebruik maken van de internetverbinding via de kabel dan zal je dit merken in de snelheid. Maar dit kan ook positief uitpakken als het rustig is. Dan is de snelheid hoger.

Een internetverbinding met een hoge snelheid heb je alleen nodig als je grote bestanden snel binnen wilt halen of als je met meerdere computers tegelijk bandbreedte intensieve functionaliteiten gebruikt zoals youtube filmpjes kijken op hoge kwaliteit, uitzending gemist kijken, videobellen, downloaden via torrent en nieuwsgroepen.