Je hebt schulden. Wat nu?

Deze site gaat in principe over besparen maar ik wil toch een topic wijden aan dit onderwerp. Als je veel leent en veel schulden hebt omdat je je rekeningen niet betaalt dan rest vaak nog maar 1 station.

Dit is schuldhulpverlening. Er is een web van mensen die beweren je te gaan helpen om je uit de schulden te halen. Het is vaak de omgekeerde wereld en je hebt hierna nog meer schulden. Ga dus altijd naar de officiële instantie binnen jouw gemeente. Er is in elke gemeente een loket die je kan helpen om je leven weer op orde te krijgen in financiële zin.

Wil je het toch zelf proberen maar je weet niet hoe? Lees onze site aandachtig door. Er zijn zoveel tips om geld te besparen. Zet eerst alle kosten die je hebt op een rijtje. Hoeveel schulden zijn er eigenlijk en hoeveel kom je maandelijks tekort. Bel alle bedrijven waarbij je schulden hebt op en vraag om een betaalregeling. Maak vervolgens door de lijst heen en kijk of je alles wel echt nodig hebt. Stel jezelf eens de volgende vragen om direct veel geld te besparen/verdienen:

  • Heb je de auto eigenlijk wel nodig?
  • Kan ik verhuizen naar een goedkopere woning?
  • Kan je een extra baantje nemen om meer inkomsten te genereren?
  • Welke maandabonnementen kan ik schrappen of overstappen?
  • Kijk naar alle spullen in huis die je kunt verkopen?

Het is niet leuk en de drempel is hoog maar met verhuizen, auto’s verkopen en een extra baan kun je snel veel geld verdienen. Als je het uit laat lopen op een executieverkoop van je huis dan blijf je altijd met een grote restschuld zitten. Laat het dus niet zover komen.

Wil je toch echt fysieke hulp? Bel dan naar je gemeente en vraag hun hoe je verder moet!Leave a Reply