Koop nooit aan de deur

Gister had ik er weer 1 aan de deur. Een verkoper van de Nuon die mij kwam informeren over het heugelijke feit dat ik de enige in de straat was die wel het netwerk van de nuon gebruikte (kan helemaal niet) maar niet de energie van de nuon afnam. Ik was zeer verbaasd natuurlijk dat ik de enige in de straat was die gebruik maakte van het voordeel van elk jaar overstappen. Hij verzekerde me echter dat de nuon veel beter was dan waar ik nu zat.

Tja, je ergert je er aan maar ik besloot om het verhaal even aan te horen om te kijken wat voor trucs er eigenlijk toegepast werden om vervolgens te vertellen dat ik net weer overgestapt was en dat ik niet aan de deur kocht. De verkoper hamerde wel door en was echt een bloedhond wat verkoop betreft. Natuurlijk is het verhaal wat hij vertelde onzin. Mijn buren zitten ook niet bij NUON en NUON heeft geen eigen netwerk. Dat mag namelijk helemaal niet. Ze zijn gewoon een leverancier van energie net als alle anderen.

Nou kwam ik op internet een leuke actie tegen om dit soort mensen te weren voordat je opendoet. Een sticker die je kan bestellen voor 2 euro inclusief verzendkosten. Je geeft dan op een nette manier aan dat je niet verkopers/geloofsmensen of goede doelen aan de deur wil hebben. Scheelt het je geen geld dan scheelt het wel ergernis.

De deurverkopers zeggen natuurlijk altijd dat ze de goedkoopste zijn. Dit is natuurlijk niet waar en alleen maar een verkooptrucje. Als je wilt overstappen dan kan je beter gebruik maken van prijsvergelijkers op het internet. Deze geven een goed beeld van de leveranciers die de energie voor de laagste prijs aanbieden.Leave a Reply