Lezen doe je bij de Bibliotheek

Als je graag tijdschriften leest dan is het handig om lid te worden van de bibliotheek. Dit is een goed alternatief op een abonnement. Abonnementen lopen namelijk altijd door met een jaar en de bieb is voor de prijs van 1 abonnement van een tijdschrift al te betalen. Je kan vaak ook oude tijdschriften lenen bij de bibliotheek waardoor je voldoende leesvoer hebt voor in de vakantie.

Boeken bestellen

Je kan bij de bibliotheek boeken bestellen. Dit kost ongeveer 1 of 2 euro en dan kan je een boek lezen wat net uit is voor een prikkie. Boeken eindigen vaak in de boekenkast en hebben nadat je het gelezen hebt geen functie meer. Een abonnement is dus goed voor het milieu en goed voor je beurs.

Gratis kranten lezen en internet

Vaak kan je bij de bibliotheek gratis alle kranten lezen. Dit is makkelijk als je een uitkering hebt. Daarnaast mag je bij sommige filialen ook gratis internetten.

Dvd’s en andere multimedia

De grotere maar ook kleinere bibliotheken hebben een groot assortiment aan multimedia beschikbaar. Als je een DVD of een spelletje huurt bij de bieb mag je hem voor een kleine vergoeding een week of 2 weken houden. Dit scheelt ten opzichte van kopen veel geld. Als het spel je kinderen bevalt zou je het alsnog kunnen aanschaffen. Maar bij spellen geld. Eerst proberen en dan kopen!

 Leave a Reply