Minder vlees eten

Eet weinig vlees. Goed vlees is relatief duur en goedkoop vlees is ongezond voor je. Je hebt natuurlijk wel wat vlees nodig maar niet zoveel als dat de reclame ons doet voorspiegelen. Als je goedkoop vlees eet dan ben je slecht bezig met het milieu. Het is namelijk zo dat goedkoop vlees afkomt van vee waar veel Soja mee gemoeit is. Soja komt uit Zuid-Amerika en word verbouwd op plaatsen waar eerst regenwoud aanwezig was. Het regenwoud word steeds kleiner doordat wij allemaal goedkoop vlees willen.

Daarnaast is goedkoop vlees ook slecht voor je gezondheid. Laatst was op Radar een uitzending die uitleg gaf over het feit dat vee veel antibiotica krijgt en dat dat de werking van deze middelen als je een ontsteking krijgt. Dan werken de antibiotica niet meer en heb je dus een groot probleem. Je moet dan hele heftige medicatie nemen om weer beter te worden bij een relatief eenvoudige ontsteking aan je blaas of een andere sectie.

Een alternatief voor vlees is een ei. Maar je kan ook hele lekkere vleesvervangers in de supermarkt kopen. Deze vleesvervangers zijn op basis van melk of andere stoffen die veel voorhanden zijn. Veel beter voor het milieu en veel beter voor je beurs uiteindelijk.One Response to “Minder vlees eten”

  1. Helemaal mee eens! Ik zeg: partime-vegetarie-en! Dwz. jezelf niet afstraffen als je de verleiding van een kippebout weer eens niet kan weerstaan, maar gewoon (steeds) minder vlees in huis halen, van de slager voorgoed afscheid nemen (of in ieder geval tot de zomer als je ‘m toch gaat missen…) en meer varieren met groente, word je ook vol van en je voorkomt de after-dinner-dip.Dit tot een gewoonte maken en dat verlengd ook nog eens je leven. Echt waar, stond in de krant, en nee, niet de fabeltjeskrant.

Leave a Reply