Oude computer? Gewoon blijven gebruiken!

Na een jaar of 3 word een computer vaak economisch afgeschreven. Het wil nog niet zeggen dat je computer dan niets meer kan. Een bedrijf vind dan meestal dat het tijd is om te vernieuwen en daarom is die 3 jaar. Als je een oude computer hebt staan en windows draait niet meer zo lekker (xp/vista) dan kan je overwegen om over te stappen op linux. Dit kan al vanaf computer uit de jaren 90 maar de meeste linux distributies draaien lekker op computers vanaf pentium 2.

Dit artikel schrijf ik bijvoorbeeld vanaf een pentium 1 met een linux distributie die alleen maar een browser is. Deze linux start direct op vanaf de cd en je hebt er niet eens een harde schijf voor nodig.

Download linux met alleen een browser

Je kan ook een lichte distributie downloaden en die op je computer installeren. Het nadeel van de kiosklinux is namelijk dat hij niets onthoud als je de computer uitzet. Een alternatief voor de kiosk linux is puppy linux. Puppy linux is een lichtgewicht besturingssysteem wat gratis te downloaden is. Het werkt vanaf cd/usb en harde schijf. Je kan het zo uitproberen zonder ook maar iets te installeren.

Puppylinux downloaden


Leave a Reply