Overstappen met je zorgverzekering 2011/2012

Het is weer de tijd. Iedereen heeft het over de zorgverzekering. Je kan ook dit jaar weer kiezen bij je je zorgverzekering onderbrengt. Dit brengt wel wat keuzes met zich mee. Je wilt goed verzekerd zijn maar ook weer niet te veel betalen. Het steekwoord is: Vergelijken vergelijken vergelijken.

Je ontkomt er niet aan om te vergelijken. Het gaat tenslotte om euro’s en je gezondheid. Wat je altijd in je achterhoofd moet houden is dat het basispakket bij elke aanbieder wettelijk vastgesteld is dus dat is NOOIT anders bij een andere zorgverzekeraar. Ik adviseer dan ook dat als je alleen maar de basis dekking wilt je gewoon de goedkoopste moet nemen. Dit is vaak Anderzorg. Overstappen kost jou ook weinig tijd.

Eigen risico

Het wettelijk vastgestelde eigen risico kan je helaas niet veranderen. Dit is voor iedereen hetzelfde. Als je spaargeld hebt dan kan je er voor kiezen om een vrijwillig eigen risico bovenop het verplichte eigen risico te nemen. Dit zorgt voor een lagere premie maar je moet als er wat gebeurt wel de kosten van het eigen risico zelf kunnen dragen. Let er dus op dat je genoeg geld hebt om een tegenvaller op te vangen! Het hoogste eigen risico kan je kiezen bij Unive. Dit leidt tot een hele lage premie.

Zorgverlener kiezen of verplicht

Als je heel erg gesteld bent op je eigen zorgverlener dan moet je er om denken dat je in je polis niet een verplichte keus hebt als optie. Dan krijg je namelijk dat je naar een bepaalde psycholoog of specialist moet en dat je niet bij je eigen zorgverlener terecht kan. Tenzij deze aangesloten is bij de verzekeraar van je keuze. Als je vrije keuze wilt dan is het natuurlijk wel zo dat je mee betaald. Wie van vrije keus houd kan het beste voor FBTO kiezen. Hier kan je ook nog eens maandelijks je aanvullende modules aan en uit zetten.

 Leave a Reply