Mobiele Telefonie

Overstappen met je mobiel heeft zo zijn voordelen. Je kan bijvoorbeeld een nieuwe mobiele telefoon krijgen bij een nieuw contract of je kan kiezen om met je huidige mobiel veel goedkoper te gaan bellen en sms’en via een simonly contract. Als je niets doet zal je provider gewoon je contract aanhouden en je dus dezelfde hoge kosten berekenen als tijdens de loopduur van het contract. Een slechte situatie omdat je absoluut te veel betaald elke maand.

Hoe ga je aan de slag met overstappen naar simonly

  1. Pak je huidige contact om te kijken wanneer je op kan zeggen als je het contract niet kan vinden bel dan met je huidige provider. ZEG NOG NIETS OP!
  2. Zoek een goedkopere of andere aanbieder op bij bijvoorbeeld simonlykopen.
  3. Als je je nieuwe aanbieder hebt gevonden dan kan je daar aangeven of je nummerbehoud wilt hebben. Dit is bij de meeste providers gratis.
  4. Zeg in het geval van nummerbehoud nooit zelf je oude contract op. Dit doet je nieuwe aanbieder. Het duurt meestal even voordat je contract doorgang kan krijgen omdat je oude provider toestemming aan je nieuwe provider moet geven om je nummer over te nemen.
  5. Wettelijk gezien heeft een aanbieder 1 dag de tijd om je nummer over te zetten. Dit gebeurt in de praktijk bijna altijd. Je hebt dus 1 dag dat er verminderde bereikbaarheid optreed op je nummer.
Stap je over van een abonnement met een telefoon naar simonly bij dezelfde provider dan hoef je uiteraard niet al deze stappen te doen. Je kan dan meestal gewoon even met je provider bellen en zij zetten je dan over.

 

Simlock

 

Als je je telefoon wil laten werken met een nieuwe provider dan moet je meestal het simlock van je telefoon af halen. Dit doe je door een speciale procedure met een code die je bij de aanbieder van je mobiel kan opvragen. Meer informatie over het unlocken van je telefoon vind je hier.

 

Wat als je een nieuwe telefoon wilt…

Vaak zoeken mensen bij de verlenging van hun contract een nieuwe telefoon uit. 2 maanden voor het einde van je contract kan je bij de meeste providers verlengen. Dit houd in dat je met je provider gaat bellen en dat je vraagt wat de mogelijkheden zijn. Zij zullen dan in kaart gaan brengen wat je wensen etc zijn en komen dan met een aanbod. Wel is het van belang dat je weet welke telefoon je wilt hebben voordat je gaat bellen voor een verlenging. Kijk daarvoor eerst eens rond bij KPN, Hi of vodafone en T-mobile. Deze aanbieders hebben bijna altijd de nieuwste en bestlopende modellen op hun website te staan.

Als je alles gedaan hebt meld je dan aan voor de gratis contractwizard zodat je een herinnering krijgt in je mail als je weer kan overstappen.