Praten over geld

Veel zuinige mensen wonen samen met mensen die snel geld uitgeven. De extremen zoeken elkaar op en dat zie je dus ook bij een relatie. Je staat misschien zelf liever niet in het rood terwijl je partner hier geen moeite mee heeft. Het is natuurlijk altijd verstandiger om niet in het rood te staan aangezien het altijd duurder is dan niet in het rood staan.

1. Hoe denk je over geld?

Problemen kan je altijd oplossen door met elkaar te praten. Je weet dan wat de standpunten van je partner zijn en kun je een middenweg verzinnen. Hoe kijken jullie tegen geld aan?

2. Kies een geschikt moment

Kies een goed moment uit om te gaan praten. Doe dit op een rustig moment en bespreek wat je wilt bereiken en waarom. Bespreek alle ergernissen en kom tot een middenweg.

3. Stel samen doelen en prioriteiten

Bespreek eerst de positieve kanten zodat je niet alleen met het vingertje wijst wat je partner allemaal fout doet. Bespreek je doelen en probeer ervoor te zorgen dat je deze kan behalen door het volgen van een plan. Je plannen zijn bijvoorbeeld je trouwdag of een grote reis.

4. Spreek een vrij bedrag af

Als je een budget per maand hebt dan kan je precies zien of je niet teveel geld uitgeeft. Als ieder een vast bedrag vrij te besteden heeft dan kan ieder ook zijn eigen ding doen en zit je niet vastgenageld. Zorg dat je ook een buffer hebt. Dan kan je regelmatig ook iets leuks doen.

 Leave a Reply