Probeer je hypotheek af te lossen

hypotheek aflossenAls je nagaat wat je tijdens de looptijd van je hypotheek aan rente betaald kan je maar beter beginnen met aflossen :D. Veel mensen weten het niet maar je kan vaak extra aflossingen doen op je hypotheek. Zo kan je per maand 100 of 200 euro naar de hypotheekverstrekker overmaken en sneller je eigen huis in eigendom krijgen. In plaats van het geld op de bankrekening investeer je het dan in je huis. Hierdoor stijgt je vermogen ook. Het voordeel is dat je over het geld dat je afgelost hebt geen belasting hoeft te betalen. Nadat de hypotheek sneller is afgelast heb je weer een kostenpost minder.

Het nadeel is wel dat je het geld niet meer kan opnemen. Doe dus niet al je spaargeld inleveren bij de hypotheekverstrekker. Uiteindelijk is het wel mogelijk om het weer terug te krijgen maar dan zal je een hele procedure moeten volgen. Als de hypotheek afgelost is binnen 30 jaar dan verlies je een deel van de hypotheek rente-aftrek.

Het tussentijds aflossen van een hypotheek kan dus lonend zijn. Je kan even informeren bij een eigen adviseur of tussentijds aflossen mag. Als dit mogelijk is zonder boete dan kan je beginnen met aflossen.Leave a Reply