Rood staan is heel duur!

Een onderschatte kostenpost voor veel huishoudens bestaat uit de roodstand van de betaalrekening. Banken willen graag dat je roodstaat. Dit levert de bank gemiddeld 10% rente op. Als je dus 1000 euro rood staat in een jaar dan betaal je 100 euro rente aan de bank. Een makkelijke cashcow dus voor de banken.

Oplossing: Geen limiet nemen

Als je geen roodstand mogelijkheid hebt op je rekening dan raad ik aan om deze ook niet te nemen! Het is een sluipmoordenaar die je steeds verder meesleurt in het leningenverhaal. Je begint vaak met een roodstand die ingelost word door een leningverstrekker en daarna is het einde zoek. Daarom kan je er beter gewoon nooit mee beginnen. Vooral mensen met een uitkering zijn beter af door GEEN roodstand te nemen. Als je het geld niet hebt moet je het zeker niet lenen!

Ik heb al een limiet

Als je al een limiet op je rekening hebt maar je staat niet in de min dan kan je beter je limiet opheffen. Zo kom je ook niet in de verleiding als je eens een nijpende situatie hebt. Het is te gemakkelijk om dan je mogelijkheid om rood te staan te gebruiken om alles op te lossen en je kop in het zand te steken. Als je al wel rood staat op je rekening dan is het zaak om zo snel mogelijk in de plus te komen. Een goede optie hiervoor is een maand zonder extra kosten te houden.Leave a Reply