Sparen is leuk!

Voordat ik deze site begon vond ik sparen altijd iets ongrijpbaars voor mezelf. Ik vond het heel moeilijk om te gaan sparen omdat het leven nu is. Daar geloof ik best wel heilig in. Toch ontkom je niet aan sparen als je het krap hebt. Als je het krap hebt denken veel mensen dat ze niet kunnen sparen. Dit is niet zo. Het is zelfs heel belangrijk. Als je niet spaart dan moet je namelijk lenen om een grote uitgave te doen. Dit leid misschien weer tot een situatie waar je later nooit uit kan komen zonder schuldhulpverlening. Dit laatste wil volgens mij niemand.

Hoe ga je te werk om te sparen

Bij diverse instanties kan je een spaarrekening openen met een goede rente. Voor een overzicht kan je bij Independer terecht. Hier worden spaarrentes vergeleken. Vraag direct een spaarrekening aan via internet. Dit is zeer eenvoudig en na een aantal dagen ben je klaar voor de start en heb je een spaarrekening met een goede rente. Als je de spaarrekening klaar hebt staan is het belangrijk dat je een automatisch overboeking van je vaste lasten rekening insteld naar de spaarrekening. Als je dit hebt gedaan dan spaar je automatisch geld. Let er op dat je niet te weinig maar ook niet te ambitieus bent in het overboeken. Waar je vooral grote stappen mee maakt is alle extra’s die je overboekt naar je spaarrekening. Je kan ook als je iets bespaart dat geld direct overboeken naar je spaarrekening. Zo word je ook gemotiveerd om te besparen. Iets waar wij heel erg fanatiek in zijn.

Ik kan niet sparen….

Bovenstaande is niet waar. We hebben al diverse mensen begeleid die dachten dat ze niet konden sparen doordat ze bijvoorbeeld in de bijstand leefden of van een andere uitkering. Als je wilt sparen dan kan je sparen. Het vergt alleen wel een grote discipline. Als je die kan opbrengen dan heb je binnen de korste keren een reservepot waar je financiële tegenvallers mee kan opvangen.

 Leave a Reply