Sparen tips

SParen tipsVaak krijg ik de vraag hoe je kan sparen als je weinig inkomen hebt. Het is natuurlijk moeilijker om te sparen als je weinig inkomen hebt maar niet onmogelijk. Ook is het nodig om te sparen vooral als je weinig inkomen hebt omdat je dan klappen beter kan opvangen en bijvoorbeeld bij een tegenvaller toch door kan gaan met leven en niet in de rats hoeft te zitten vanwege iets dat kapot is gegaan zoals een koelkast of een stofzuiger.

Hoe kan ik sparen dan? Heb je ook tips?

Hoe je kan sparen als je weinig inkomen hebt kan op een aantal manieren. Ik geef een aantal voorzetten.

  • Open een aparte bankrekening bij je eigen bank en spaar een luttel bedrag per maand (10 euro)
  • Gooi losgeld wat je in je zak hebt in een pot als je thuiskomt. Loopt vaak sneller op dan je denkt.
  • Boek financiële meevallers direct over naar een spaarrekening en doe alsof je het niet hebt.
  • Geld wat je hebt bespaart doe je gelijk op een spaarrekening bij thuiskomst of in een potje (als je het contant hebt). Het word dan ook een sport om te besparen. Leuk dus!

Schulden

Als je schulden hebt dan is het helemaal nodig om te sparen. Maakt niet uit hoeveel je spaart al is het 10 euro per maand. Als je maar je schulden bezig bent in te lossen. Zo snel mogelijk van je schulden af betekent meer ruimte om te leven.

Overstappen

Een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je meer geld kan sparen is door je vaste lasten voor de laagste prijs af te nemen. Het is makkelijk om de autoverzekering, energieleverancier, tv, internet en telefonie te vergelijken. Overstappen kost ook niet heel veel tijd. Per overstap kun je snel een paar honderd euro per jaar besparen.

Tips

Heb jij ook een tip om meer te besparen of om het makkelijk te maken om te sparen. Laat dan hieronder een bericht achter!Leave a Reply