Tenminste Houdbaar Tot

Tenminste houdbaar totAls je verpakkingen moet geloven is er veel voedsel wat je snel moet weggooien. Er staat tegenwoordig overal een THT op. Maar is dit ook de datum dat je het niet meer mag eten. Dat is een groot misverstand. Je hoeft het eten dan niet weg te gooien alleen is de fabrikant tot die datum aansprakelijk voor de houdbaarheid van het product wat je koopt.

Veel eten is natuurlijk niet slecht nadat de THT datum is verstreken maar kan je nog uitstekend eten zonder ziek te worden. Als je nagaat hoe eten gesteriliseerd word tijdens het verpakkingsproces dan kan je er van uit gaan dat bijvoorbeeld blikvoer ver na de THT gewoon nog te eten valt omdat er nooit een bacterie bij is geweest.

Er is ook nog een andere afkorting overigens waar je je wel aan moet houden. Dat is de TGT (Te Gebruiken Tot). Deze datum staat op versproducten en is wettelijk voorgeschreven. Aan deze datum moet je je wel houden anders loop je kans dat je ziek word.

Waar je wel op moet letten is melkproducten en eieren. Hier kun je namelijk behoorlijk ziek van worden. Over het algemeen kun je ook goed aan de kleur van het product zien of het nog goed is. Als er veranderingen zijn dan moet je opletten. Als je boodschappen gaat halen kan je ook al rekening houden met de houdbaarheid. De producten achterin het schap zijn vaak langer houdbaar. Nieuwe producten worden namelijk expres achterin het schap gedaan om ervoor te zorgen dat de oude producten verkocht worden. Ook kun je overstappen op producten die langer houdbaar zijn. Over het algemeen is het wel zo dat in producten met een onverwacht lange houdbaarheid veel conserveringsmiddelen gebruikt worden en de smaak ook minder is.Leave a Reply