Wat doe je als groenten duur zijn?

Als de herfst aanbreekt en de winter zijn intocht doet dan weet ik het zeker. De groenten worden weer duur. De verse groenten dan he. Meestal doen de groenten in pot of diepvries nog steeds dezelfde prijs gelukkig. Wat te doen als de groenten duur zijn en je wilt besparen op die kosten?

Ga eens kijken bij een andere winkel dan je normaal heen gaat. Vaak verschillen prijzen heel erg per winkel en centreren winkels zich op een bepaalde plaats. Probeer het eens een keer bij de andere supermarkt. Dit kan ENORM schelen.

Koop de duurste groenten pertinent niet. Je kan ook besluiten om alleen nog maar groenten in de aanbieding te kopen. Elke week staan de folders er bol van. Laat de supermarkt bepalen wat je eet. Wel zo makkelijk als je niet weet wat je moet eten :-D. Wees er je ook van bewust dat als je gesneden groenten koopt je vaak veel meer betaald dan wanneer je het zelf even snijd.

Wissel van tijd tot tijd verse groenten af met groenten uit pot of uit de diepvries. Deze prijs is vaak heel stabiel. Daarnaast gaan ook deze groenten van tijd tot tijd in de aanbieding. Als dit zo is sla dan een veelvoud in van de groenten die je toch al regelmatig eet.

Koop altijd het goedkoopste ‘C-merk’ zoals het euromerk bij de Jumbo of Euroshopper bij de AH. Dat scheelt vaak veel. Overstappen naar een andere supermarkt kan dus lonen.Leave a Reply